Misja Fundacji

Ważna jest dla nas rodzina. Tworzymy i wspieramy inicjatywy mające za cel polepszenie warunków rozwoju potrzebujących rodzin z całej Polski, między innymi w zakresie zdrowia, edukacji, kultury oraz oczywiście sportu. Zależy nam na niwelowaniu barier do dobrego, godnego życia.

Będąc częścią klubu sportowego ze stuletnią już tradycją, czujemy się zobowiązani do świadomego pomagania innym. Razem z naszymi kibicami, pracownikami, sponsorami, wolontariuszami i ludźmi dobrej woli angażujemy się w projekty, które sprawiają, że świat naszych podopiecznych i ich rodzin jest lepszy i ciekawszy.

Fundacja Legii zajmuje się między innymi :

- aktywizacją fizyczną i społeczną poprzez sport,
- wyrównywaniem szans dzieciom i rodzinom z różnych środowisk,
- edukacją i dbałością o przyszłość naszych podopiecznych,
- wspieraniem osób niepełnosprawnych w ich aktywności fizycznej i czynnym uczestnictwie w codziennym życiu.

wesprzyj fundację

nie bądź obojętny i
przekaż fundacji

na pomoc naszym podopiecznym

misja fundacji

Fundacja Legii to organizacja prorodzinna. Tworzymy i wspieramy inicjatywy mające za cel polepszenie warunków rozwoju potrzebujących rodzin z całej Polski, między innymi w zakresie zdrowia, edukacji, kultury oraz oczywiście sportu.

dołącz do nas

chcesz dołączyć do naszej fundacji? Zapraszamy!

dołącz